Umjetnost predigre

Poznato je da je ženama predigra važna jednako kao i seks, a ponekad i više, dok bi je muškarci često najradije – preskočili.

Predigra obuhvaća širok spektar aktivnosti, od zagrljaja, skidanja, poljubaca, maženja pa do oralnog seksa. Zašto je tako važna? Prije svega jer se tako partneri najbolje upoznaju, a onda i zato što je to najbolja priprema za nastavak odnosa.
Muškarci trebaju predigru kako bi postigli erekciju, a žene kako bi postigle neophodnu vlažnost. Mnogi stručnjaci u oblasti seksa se slažu da predigre nikad nije previše. Trik je prekinuti je kad oba partnera postignu toliku uzbuđenost da se više ne mogu kontrolirati.

Predigra ne uključuje samo dodire i tjelesno uzbuđenje. Uzbuđivanje najčešće počinje “u glavi”. Stoga je bitno sve, od romantične atmosfere, preko nježnih ili strastvenih riječi, komplimenata do poljubaca i maženja. Predigra je nešto što se uči. To je savršeno vrijeme za razumijevanje partnera jer bez toga ne možete shvatiti što ona/on voli, a što ne, odnosno što ju/ga stimulira, a što ne. Dobra komunikacija je ključna za nezaboravno vođenje ljubavi. Ne ustručavajte se pitati!